Úvod do probiotik: Co se skrývá za slovy
Úvod do probiotik: Co se skrývá za slovy
Bakterie, flóra, mikrobiom... všechny ty výrazy, které potřebujete znát, aby se z vás stal profesionál na zdravá střeva
Bakterie
Mikroby a drobné jednobuněčné organismy.
Některé z nich jsou dobré a našemu tělu prospívají. Ostatní způsobují nemoci.
Hádejte, které máme rádi.
Bifidobakterie
Druh bakterie ve tvaru Y, který miluje vaše střeva.
Vyskytují se tam přirozeně. A vyskytují se i v některých kysaných výrobcích, jako je Activia.
To znamená, že je můžete přidat k těm, které už v břiše máte, když budete jíst naše probiotické jogurtové produkty.
Fermentace
Správně prováděné hnití: považujte to spíše za nové skládání než rozkládání.
Jako přeměna mléka na jogurt nebo zelí na kimchi.
Když bakterie, kvasinky nebo jiné mikroorganismy rozkládají cukry na různé kyseliny, plyny či alkohol. My používáme unikátní fermentační proces trvající minimálně 8 hodin a při tělesné teplotě 37 °C, což přispívá k tomu, že se probiotikům v našich výrobcích dobře daří.
Střevní flóra
Všechny bakterie a mikroorganismy, které žijí uvnitř vašeho trávicího traktu.
Žije ve vás 300 až 500 různých druhů.
A jejich složení je jedinečné jako vaše otisky prstů-
Probiotika
Prospěšné bakterie.
Jsou živé. A prospívají vám i jinak než jen poskytováním výživy.
Z řeckého a latinského „pro život“.
V každém produktu Activia jich žijí miliardy.
Mikrobiota
Všechny mikroorganismy, které se přirozeně vyskytují v určitém prostředí.
To prostředí může být celé vaše tělo, jen vaše střeva či nějaké zvíře nebo rostlina.
Bakterie, plísně, viry, kvasinky... Jsou-li živé, jsou tam zahrnuty.
Konzumace probiotického jogurtu Activia je jedním ze způsobů, jak ve svých střevech zvýšit počty těch dobrých.
Mikrobiom
Stejně jako mikrobiota..., ale včetně genetického materiálu.
Vědci často tato slova používají zaměnitelně.
Ale puntičkáři vědí, že tam je něco navíc.