Zrození našeho oblíbeného Bifidu

Zrození našeho oblíbeného Bifidu

Jak novorozené miminko inspirovalo naše vlastní krásné probiotické stvoření

80. léta
Vědci objevují bifidobakterie v bříškách novorozenců
Nemají je všichni, jen ti, kteří jsou kojeni.
A zdá se, že mnohem méně trpí zažívacími potížemi.

Zrodila se převratná myšlenka:
vyrobit první funkční jogurt na světě

Naši vědci se nechali inspirovat přínosy bifidobakterií
a rozhodli se zkombinovat je s dalšími kmeny, aby vytvořili unikátní jogurt.

Zkoumáme a testujeme,
abychom našli ten nejlepší kmen bifidobakterií
V rámci hloubkových studií i testování in vitro se pod mikroskop dostaly stovky kmenů,
aby se zjistilo, který z nich dokáže přežít a růst v mléce.

1985
Heuréka!
Představujeme unikátní kmeny Bifidus
Kultivujeme sestavu kmenů, které mají rády mléko, dokáží přežít celou cestu trávicím traktem
a přinesou do našeho břicha více dobrých bakterií.


Ouha... náš Bifidus nesnese to teplo
při našem výrobním procesu
Tradiční teplota fermentace 43 °C a kyselost prostředí
jsou příliš vysoké, aby náš Bifidus dokázal přežít.

Ukazuje se, že nutnost je matkou invence
K fermentaci jsme začali přistupovat úplně jinak
Abychom pro náš Bifidus vytvořili dokonalé podmínky, namíchali jsme speciální
živou jogurtovou kulturu, která ráda pracuje pomaleji a při nižších teplotách.

1987
Zrodila se Activia
Díku pomalé fermentaci trvající minimálně 8 hodin a při šetrné teplotě 37 °C
vytváříme jedinečně jemný a krémový jogurt hemžící se čtyřmi miliardami živých probiotik.

2000
Activia vstupuje do mikrobiální síně slávy
Naše jedinečná směs kmenů, včetně kmene Bifidus získává uznání pro své probiotické účinky
a je registrován v bance bakteriálních kmenů Pasteurova ústavu .